En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

Jag har använt min unika möjlighet att påverka

På söndag är det dags för kyrkoval och jag hoppas att alla medlemmar i Kommunal som också är medlemmar i Svenska Kyrkan använder sin rösträtt. Det gör stor skillnad vem som är med och fattar besluten och där kan du och jag vara med och påverka.

Att rösta i kyrkovalet är att ställa upp för de nästan 6000 medlemmar i Kommunal som jobbar inom Svenska kyrkan. Genom det här valet har vi tillsammans möjlighet att påverka deras arbetsvillkor. Jag själv är en av dem som arbetar i Svenska Kyrkan och jag har redan förtidsröstat i kyrkovalet.

Jag röstar i kyrkovalet för att vi ska få de allra bästa arbetsgivarna som vi kan få de kommande åren. Jag röstar för att vi ska ha en bra arbetsmiljö, schyssta villkor och ha bra arbetsgivare. Jag röstar för en öppen folkkyrka som tar ställning för alla människors lika värde, oavsett kön, sexuell läggning eller vart man kommer ifrån. Jag arbetar i barn- och ungdomsverksamheten och jag vill att Svenska Kyrkan fortsätter bedriva kostnadsfri verksamhet för alla åldrar.

Svenska kyrkan har 5,8 miljoner medlemmar och stor betydelse för många människor i vardagen, både i glädje och i sorg. Svenska Kyrkan gör ett viktigt socialt arbete för människor i utsatthet, ensamhet och sorg. Både i Sverige och runt om i världen.  Svenska Kyrkan har en stor del i vårt kulturarv genom alla de kyrkobyggnader som finns på både små och stora orter.

Jag hoppas att du som är medlem i Svenska kyrkan använder din unika möjlighet att vara med och påverka för att Svenska Kyrkan ska fortsatt vara en öppen demokratisk folkkyrka dit alla är välkomna.

Jag har redan gjort mitt val – och ännu finns det tid för dig att göra ditt.

Rösta du också den 19 september!