13 månader som ordförande för Kommunal Stockholms län

Den svenska välfärden stannar om inte Kommunals medlemmar är där. Det vet alla. Men beslutsfattarna förlitar sig på din lojalitet, medmänsklighet, professionalitet – och att du ska trolla med knäna. Det här måste det bli ändring på. Ditt jobb ska ha så bra villkor att det är värt att gå in i det med hjärtat.

Men för att Kommunal ska kunna förhandla fram bästa möjliga villkor måste vil bli fler. Ta dig därför tid att fråga dina kollegor om de är med i facket, och om de inte är det, värva dem till Kommunal.

Här är några viktiga anledningar till att bli medlem

Bättre löneutveckling
Vi förhandlar lönen för alla medlemmar 
och ser till att du inte hamnar efter. Du får också verktyg för att påverka din egen lön, genom till exempel stöd inför ditt lönesamtal och när du söker nytt jobb.

Stöd för din yrkesutveckling
Som medlem i Kommunal får du tillgång till verktyg och stöd för din yrkesutveckling, samt möjlighet att få rådgivning från fackliga företrädare.
Du som är medlem i Kommunal kan också ta hjälp av Trampolin – ett nytt smart jobbsökarverktyg som gör det enklare att söka nytt jobb. Tjänsten är en service och ett stöd i din personliga yrkesutveckling.

Trygghet på jobbet och fritiden
Skulle du hamna i konflikt med din arbetsgivare eller råka ut för en olycka så stöttar Kommunal dig. Du får förhandlingshjälp, rättshjälp och ett av marknadens bästa försäkringspaket.

Ta chansen att påverka din arbetsplats
Vill du ha friskvårdsbidrag, arbetskläder eller kanske fler kollegor? Kommunal ger dig verktygen och kunskapen att förbättra på din arbetsplats.

Rådgivning kring din anställning
När får jag ta semester? Vad har jag för ersättning vid obekväm arbetstid? Hur fungerar lagen om anställningsskydd? Vi vet vad du har rätt till och kan snabbt ge svar.

Schyssta medlemsförmåner
Tack vare att vi är över 500 000 medlemmar kan vi förhandla fram bra rabatter på allt från resor och hotell till friskvård och hemelektronik.

Ju fler vi är desto mer kan vi förändra och upprätthålla! Går man med nu (i juni 2017) bjuder vi på dessutom på medlemsavgiften de tre första månaderna.

Jessica P Klemetsson
Ordförande
Kommunal Stockholms län