Solidaritet, trygghet och jämlikhet!

Idag har vi firat ett annorlunda 1 maj än vad vi är vana, istället för att vara ute och demonstrerar för bättre villkor för medlemmarna i Kommunal. För trygghet för vanligt folk och jämlikhet har vi idag digitalt genomfört 1 maj firande runt om i landet.

 Vi har lokalt, nationellt och runt hela vår härliga planet visat på den solidaritet vi alla bär inom oss. Vi har genom ett annorlunda firande följt de rekommendationer om att inte vistas i större folksamlingar.

 För första gången i Skelleftehamn så var det inget fysiskt demonstrationståg på 111 år. 1909 var det som det första demonstrationståget genomfördes, då som nu manifestar vi för solidaritet, trygghet och jämlikhet.

Nu i dessa tider ord som är mera än ord som faktiskt visar sig i handling, det är tack vare solidaritet som vi visar hänsyn, tar hand om varandra för att minimera smittspridning. Vi handlar åt dom som inte ska besöka affärer, vi gör det där lilla extra för okända människor som vi aldrig träffat.

Det samhälle som arbetarrörelsen byggt upp visar sig nu fungera, alla människor ska en grund en trygghet när det kommer kriser som påverkar hela samhället. Det finns mera att göra när det gäller tryggheten när krisen är över och det ska vi komma ihåg. Sms-anställningar, deltider, en bättre a-kassa och en bättre sjukförsäkring är några saker som vi tillsammans efter krisen måste arbeta för att förändra.

Nästa år när vi möts som vanligt igen på gator och torg ska vi minnas 1 maj 2020 som ett avstamp för nya reformer och minnas att tack vare solidaritet, trygghet och jämlikhet så kom vi vidare.