Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Skadeplats 2019 i Uppsala

Kommunal ska vara närvarande, proffsiga och handlingskraftiga.

Under denna vecka 39 har  Skadeplats 2019 i hållits Uppsala. Målgrupp för mässan var personal i räddningstjänsten. Kommunal var såklart där, vi organiserar ju de som arbetar i räddningstjänsten.

Utställarna  ville visa upp sina produkter som de kan erbjuda. Allt ifrån saneringshjälpmedel för att ta hand om släckvatten till olika skyddsutrustningar. Det som jag personligen tyckte var intressant var en ny produkt för att spärra av vid tex olycksplatser. Produkten bestod egentligen av en slangvinda med en grövre vattenslang i . I slangen fanns ledbelysning som kunde ändra färg och intervall utifrån behovet. Så lätt och smart att använda. Hoppas den produkten slår väl ut, det kan finnas många användningsområden för den produkten.

Annars som den feminist och jämställdhetsnörd som jag är så sökte jag naturligtvis upp montern med ”Föreningen för kvinnliga brandmän”.

Deras monter visade en bild över brandmän. Endast ett fåtal är kvinnor på den bilden. Och tjejerna i montern beskrev sin situation med tydlighet. Det finns mycket att göra! Omklädningsrum, normer och attityder tex

Dagen som jag var med innehöll oxå en hel del fackliga samtal med utställarna och deltagarna, det var uppskattat att vi fanns där på plats.

Närvarande,proffsiga och handlingskraftiga Kommunal finns överallt!