Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Fairtradefikadagen 9 maj

Fairtrade, varför är det viktigt och gör det någon skillnad? Är det bara ett reklamtrick för att få sälja sina varor till ett högre pris?

Fairtradefikadagen är i år 9/5. Vi uppmärksammar det i Kommunal genom att köpa fairtrademärkta varor. Och så gör vi stor skillnad. Skillnad i att de varorna uppfyller minimikraven för drägliga arbetsvillkor för de som framställt, processat varan. Det innebär att du och jag har bidragit till att förbättra arbetslivet lite grann.

Gör det någon skillnad då, tänker du? Såklart det gör säger jag då såklart. Men hur vet du det tänker du? Jag vet att varje steg, åtgärd i stort som smått gör skillnad, oavsett vad det gäller. Jag tänker då inte minst på de starka kämpar som gått före oss, som drivit på så viktiga frågor som 8-timmars arbetsdag, allmän rösträtt och borttagandet av sambeskattning. De drevs av en stark tro att det går att förändra, och det gäller även i dag.

Om vi alla medverkar till att det blir bättre villkor för alla, så ger det oss alla större trygghet. Vi blir alla starkare om fler känner trygghet, tillhörighet och styrka.

Det blir en dominoeffekt, där en så liten grej som en fjärils vingslag kan ge ringar på vattnet.