Avtalsbloggen

Följ Kommunals blogg om avtalsrörelsen

LO stödjer Kommunals undersköterskesatsning

Vid en presskonferens idag meddelade LO att de stödjer Kommunals yrkanden om en extra lönesatsning på undersköterskorna, samtidigt som de manade de fackförbund som fortfarande avtalsförhandlar att respektera industrins märke.

  • Vi uppskattar överenskommelsen mellan LO och Svenskt Näringsliv. Vi respekterar industrinormen och fortsätter driva våra krav: reallöneökningar åt alla medlemmar och en extra lönesatsning på undersköterskor. Vi är glada att LO i överenskommelsen förbehållit sig rätten att stödja satsningen på undersköterskor, säger Lenita Granlund, avtalssekreterare på Kommunal.

Kommunal har i den pågående avtalsrörelsen yrkat på en extra löneökning till undersköterskor för att minska den värdediskriminering de är drabbade av, i jämförelse med manligt dominerade branscher, som till exempel industrin.