Zara Leghissa

Kommunal Norrbottens ordförande bloggar om möten med människor och det fackliga arbetet. Med medlemmens fokus.

Om Zara Leghissa

Vem är Kommunal Norrbottens avdelningsordförande? Hon heter Zara Leghissa och här följer en presentation av henne.

Jag heter Zara Leghissa och är Kommunal Norrbottens avdelningsordförande. Jag är 43 år och bor i Luleå.

Till yrket är jag undersköterska och har min tjänst på ett demensboende. Jag har arbetat inom äldreomsorgen sedan 1988. Det som löste ut mitt fackliga engagemang var när jag läste i tidningen att min arbetsplats skulle läggas ned. Arg och besviken vände jag mig till Kommunal. Min arbetsplats fick vara kvar efter opinionsbildning och förhandlingar och på den vägen är det.

Jag blev förtroendevald för första gången år 1995 som arbetsplats- och skyddsombud på min arbetsplats och har sedan dess fyllt min ryggsäck med bl a arbetsmiljöarbete, förhandlingar, fackligt/politiskt arbete och medlemsvärvning inom LO och Kommunal lokalt, regionalt och centralt.

Jag har medlemmarna i centrum. Alla medlemmar ska kunna identifiera sig med Kommunal, oavsett vilken arbetsgivare man har, oavsett vilken bransch, oavsett om man är sjukskriven eller arbetslös.

Det som ger mig inspiration, energi och kraft att agera är möten med människor. Det är då engagemang och nyfikenhet väcks och möjligheterna att förändra och förbättra arbetsvillkor och samhällsfrågor utvecklas. Vi kan alltid göra något. Tillsammans är vi starka.

Tveka inte att kontakta mig, jag finns här för er.

Med vänlig hälsning
Zara Leghissa