Zara Leghissa

Kommunal Norrbottens ordförande bloggar om möten med människor och det fackliga arbetet. Med medlemmens fokus.

Förtidsröstning pågår!

Det är väl skyltat, handspriten står framme och uppmaning om att hålla avstånd är tydlig. Jag träffar Anita, arbetsplatsombud, Karin och Anders som jobbar i församlingsgården, i kyrkan, i diakoni verksamhet och på kyrkogården.

Förtidsröstning pågår i församlingsgården Edefors församling i Harads, Boden.

Det är väl skyltat, handspriten står framme och uppmaning om att hålla avstånd är tydlig.

Jag träffar Anita, arbetsplatsombud, Karin och Anders som jobbar i församlingsgården, i kyrkan, i diakoni verksamhet och på kyrkogården.

De bjuder på kaffe, hembakt äppelkaka och frukt. Kommunalmuggarna står på bordet.

Vi samtalar om medlemskapets värde, om att orka arbeta fram till pensionen, om en god livskvalitet när arbetslivet är till ända. Om bygdens överlevnad och personalförsörjning.

De berättar om deras arbetsglädje och trivsel, glädjen i att kunna göra skillnad för människor och hur de hjälps åt.

Mellan raderna skönjer en oerhörd kärlek och omtanke om varandra och alla som bor i deras samhälle. De känner varandra väl.

 

Vi samtalar om vikten av att nyttja sin demokratiska rättighet och skyldighet att rösta i valen och jag frågar dem om vad de tycker är viktigt att förmedla i kyrkovalet och de svarar:

”Gå och rösta! Kyrkan är en stor arbetsgivare och vi vill att vår kyrka ska få fortsätta så som den är idag, vi värnar ungdomar och äldre och att bryta ensamhet och verka för gemenskap.”

”Kyrkan gör så oerhört mycket för så många människor. Vi möter dem när livet är som skörast, i sorg, vid katastrofer och kriser är kyrkan en naturlig samlingsplats. Vi är också ett stort stöd för människor som söker asyl, här får de en fristad och kyrkan har många volontärer.”

”Vår kyrka står för allas lika värde och så vill vi fortsätta att det ska vara!”

”Kyrkan har också aktiviteter som inte kostar något, körsång, kyrkans barntimmar, ja det finns en hel del där tjockleken på plånboken inte har någon betydelse”

De tycker också att det är viktigt att lägga sin röst på det parti och personer som vet hur kyrkan fungerar och vad det innebär att vara arbetsgivare. ”Vi vill ha goda arbetsvillkor och en trygg, säker och hälsosam arbetsmiljö”

Så gå och rösta, senast den 19 september på valdagen!

Rösta för en öppen kyrka där alla är välkomna, oavsett varifrån du kommer, oavsett ålder, sexuell läggning, funktionshinder. Oavsett motgångar i livet.

Rösta för schyssta arbetsvillkor!

 

För viktiga jobb, värda att älska – dygnets alla timmar.