Kommunals utredare

Fakta, analyser och kommentarer

S och MP kom ut till stöd för våra bussförare

Under våren och sommaren har Kommunal drivit krav på att kommuner och landsting ska kliva fram och ta ett större ansvar för situationen inom den upphandlande busstrafiken (jag har också skrivit om detta förut). Som en del i detta arbete höll vi idag ett presseminarium här på Hagagatan där jag berättade om situationen och våra krav varefter Ardalan Shekarabi (S) och Karin Svensson Smith (MP) kom med kommentarer och synpunkter. Hela seminariet finns att se i efterhand här.

Med anledning av seminariet gjorde Ekot ett inslag där de hade frågat S och MP vad det tyckte och bägge partierna ställde sig båda bakom våra krav! Såklart mycket glädjande besked från de två stora oppositionspartierna som ju i dagsläget har goda förutsättningar att regera landet efter valet.

Det skulle dock vara intressant att höra de andra partiernas uppfattning i frågan. Var står Alliansen? Kritiken mot hur upphandlingsregelverket fungerar finns brett i alla partier och jag tror nog att det finns många kommunal- och landstingspolitiker oavsett politisk färg som önskar en större tydlighet vad som gäller och önskar möjligheten att ställa krav på övertagande av personal.