Kommunals utredare

Fakta, analyser och kommentarer

Kanske rekordbrist?

Det som hänt i vårt land är att det finns ett brett försvar av välfärden, nästan ingen, är emot välfärd. Ganska logisk slutsats för man vet att då blir det inga röster i valet, för svenskarna gillar välfärden. Under våren har såväl Sveriges kommuner och landsting som Svenskt näringsliv basunerat ut att det är rekordresurser i välfärden. Detta är en bild som inte Kommunals medlemmar känner ingen sig i.

Kommunal har under ett antal år pekat på att det är brist i bemanningen, både att det är för få men också för att villkoren med deltider, visstider och delade turer är så usla.

Idag har Arena gruppen släppt en rapport, Lägre skatter, Färre Personal och Större behov som visar på att andelen anställda i välfärden minskat med 100 000. Detta kan vi läsa om på Svenska Dagbladet idag.

Det krävs mer resurser och vi har råd, välj välfärden vi har råd.