Kommunals utredare

Fakta, analyser och kommentarer

Brukspatronerna i Moderaterna

Likt metoder hämtade från tidigt 1900-tal varnar nu brukspatronerna i Moderaterna i ett öppet brev att 500 unga vårdanställda i Stockholms läns landsting kan bli arbetslösa om de rödgröna vinner valet. Att Moderaterna även använder landstinget officiella kanaler för valpropaganda är ju inget annat än förkastligt.

skärmdump

Att (M) dessutom, som vanligt, ”glömmer” bort att berätta om att varje 1 miljon kronor de själva sänkt skatten med skulle räckt till 3 nya undersköterskejobb på heltid. Nu behövs det självklart inte så många som 420 000 nya unga undersköterskor på heltid, men faktum är att detta är vad Alliansens skattesänkningar med i runda slängar 140 miljarder kronor skulle räckt till. Poängen med ett sådant här enkelt räkneexempel visar hur befängt Moderaternas påstående om hotade jobb är.

Moderaterna får väl därmed sägas ha gjort en elegant illustration av hur svårartad verklighetsfrånvändhet, makthunger och storebrorsfasoner kan yttra sig i ”skön” förening.