En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

Livet är inte de dagar som gått, utan de dagar man minns

Livet går och ett ögonblick kommer aldrig mer igen. Därför är det så viktigt att vi i varje stund och i varje händelse finner något som är värt att minnas i framtiden. Året som gått har präglats mycket av kriget i Ryssland och den efterföljande och pågående energikrisen.

Men såhär på årets sista dag vill jag ändå dra jag mig till minnes några andra händelser som också verkligen gjort eftertryck och präglat mitt uppdrag som avdelningsordförande i Kommunal Sydost under 2022.

Jag tar med mig så mycket av det som hänt under året; möjligheter igen med fysiska möten, utbildningar och arbetsplatsbesök, Kommunals kongress, de allmänna valen, konfliktvarsel och strejk, massor av röda tossor, valrörelse, över 100 000 underskrifter för ett slopat karensavdrag, Sveriges största julfika, bara för att nämna några. Men framför allt tar jag med mig alla möten med medlemmar och förtroendevalda runt om i hela vår region.  Det finns ingenting som ger mig mer energi och kunskap än den som jag får från alla välfärdsarbetare jag träffar ute på arbetsplatserna. Det är ni som är proffsen och stommen i den här föreningen. Tack för alla goda samtal under året!

Jag ser fram emot nya energigivande samtal och möten nästa år.

Det är så mycket som händer och redan börjat hända inför 2023 i Kommunal Sydost: Avtalsrörelsen är igång och Kommunal ska förhandla nästan alla centrala kollektivavtal under året. Avtalsförslagen är inskickade och avtalsdelegationerna utsedda. I början av året är det nu dags för förbundsstyrelsen att besluta om avtalskrav och sedan drar förhandlingar igång. Det kommer bli tufft- men vi är rustade dels genom en stark LO-samordning men även genom vårt intensiva arbete med organisering, och det ska vi fortsätta med hela året. För det är avgörande vid förhandlingsbordet att så många som möjligt är med i vår förening, det är musklerna och kraften som ger oss högre löner och bättre villkor. Tillsammans är vi styrkan som ger genomslag.

Jag ser fram emot ett intensivt och fartfyllt 2023 tillsammans med alla medlemmar, förtroendevalda och anställda, och jag ser extra mycket framemot att möta er på arbetsplatser, medlemsmöten och utbildningar. Vart vi än ses fortsätter vi tillsammans arbetet med att bygga en ännu starkare fackförening.

 

Gott nytt år och tack för ditt engagemang ❤ under det år vi snart lämnar bakom oss.