En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

En växande fackförening

Kommunal Sydost går in i mörka november med ett lysande glatt besked. Under oktober har vi välkomnat fler nya medlemmar än under någon annan månad det här året.

Detta är ett resultat av all bra facklig verksamhet som bedrivs i sektionerna och på arbetsplatserna runt om i hela vår avdelning. Tack vare just dig som redan är medlem och/eller förtroendevald och ditt engagemang väljer fler att ta steget och bli medlem i Kommunal. Stort tack till er alla som bidragit till att vi tillsammans blir starkare.

Jag kan avslöja att min stegutmaning att gå 1000 steg för varje ny medlem lyckades jag inte med under oktober. Men det är jag glad för, det betyder ju helt klart att vi bygger facklig styrka snabbare än mitt antal steg – jag ser framemot att inte hinna gå i samma takt som antal nya medlemmar även i november.

Att gå 1000 steg för varje ny medlem lyckades jag inte med under oktober.

Vi är nu igång med avtalsrörelsen och under nästa år ska de flesta av Kommunals avtal förhandlas. Då är det viktigare än någonsin att vi har en hög organisationsgrad, det är den som gör att vi har möjlighet att tillsammans förhandla fram bra villkor i våra kollektivavtal. Det är enkel matematik; ju fler vi är, desto bättre blir det för var och en av oss.

Nu tar vi klivet in i en av årets mörkaste månader, dagsljuset varar inte särskilt många timmar per dygn och vissa dagar ser vi inte ens solen. Men genom att stötta, coacha och hjälpa varandra sprider vi ljus och värme. Det är fint att vara med i vår förening som vilar på våra gemensamma värderingar: rättvisa, frihet, jämlikhet, jämställdhet, solidaritet, mångfald och alla människors lika värde.

Kommunal är en kraft att räkna med både på arbetsplatsen och i samhället i stort. I en värld av mörker sprider vi ljus tillsammans. Ensam är stark när man har många bakom sig.

Vill du lära dig mer om avtalsrörelsen och varför det är viktigt att vi är många?

Klicka här: Lär dig mer om avtalsrörelsen! | Kommunal

 

Ta hand om varandra!