En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

Jag ser fram emot en spännande höst

Ännu har inget höstmörker infunnit sig, men när man tittar i kalendern så vet man att den nalkas. Men än så länge är det sommar, och jag är tillbaka efter en skön semester med många härliga promenader, bad, vila och rekreation med tid till eftertanke. Jag är tillbaka med batterierna laddade, och jag ser fram emot en spännande höst, inte minst med tanke på valet den 11 september. Nu går vi in i slutspurten av Kommunals fackliga valrörelse och målet är att genomföra 250 000 samtal.

Kom ihåg att valet den 11 september påverkar hela din vardag, vare sig du är på jobbet eller är ledig. Det är därför Kommunal tycket det är viktigt att ta plats i debatten, så att vi kan få valet att handla om välfärden och hur vi bygger ett bättre Sverige. Vi synar de olika partiernas ställningstaganden, och på så vis kan vi jobba för politiska reformer som bekämpar ohållbara scheman, minutstyrning och vinstjakt i välfärden.

Kommunals viktigaste frågor är:

1. Vi kräver ordning och reda i välfärden

Välfärden berör alla och är helt grundläggande för att Sverige ska fungera. Trots det har politikerna under allt för lång tid utsatt vården, skolan och omsorgen för en vinstjakt och marknadsstyrning. Med katastrofala följder för välfärden och villkoren för oss som gör jobbet.

2. Investera i välfärden!

Vi måste bort från den konstanta underbemanningen i välfärden. Bristerna leder till stress och i värsta fall tvingas vi välja mellan vår hälsa och att leverera en god omsorg. Välfärden måste få kosta – nu vill vi se investeringar i välfärden.

3. Slopa karensavdraget för gott

Det är orimligt att vi som jobbar nära människor ska behöva betala med både hälsa och plånboken. Under pandemin har politikerna lyssnat på Kommunal och slopat karensavdraget tillfälligt. Nu är det dags att ta nästa steg och avskaffa det för gott.

 

Nu kör vi! Vill du vara med oss i valrörelsen? Eller kanske läsa mer om vår fackliga valrörelse?

Klicka här: Delta | Kommunal : Starkare tillsammans!

 

Mahlin Bergman

Man kan fråga sig varför Kommunal driver en facklig valrörelse, och svaret är enkelt: För att välfärden ska vara på allas läppar helt enkelt! Det gör vi genom att prata om de frågor som är viktiga för medlemmarna i Kommunal och genom att syna de olika partiernas ställningstaganden. Svaret är välfärd.

Svaret är välfärd.