En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

Facklig styrka på en ny arena

I tisdags (12/10) berättade Socialdemokraternas valberedning att de nominerar Kommunals ordförande Tobias Baudin som ny partisekreterare till Socialdemokraternas kongress om ett par veckor. Vi önskar honom lycka till, med ett stort grattis till både honom och Socialdemokraterna.

Vilken fantastisk framgång för hela Kommunal detta är. Tobias är en mycket kunnig, stark, engagerad, driven och positiv ledare. Hans engagemang smittar verkligen av sig på de han möter och han är ständigt närvarande i de sammanhang där han just för stunden befinner sig. Oavsett om det är på en arbetsplats i en hemtjänstgrupp eller i SVT:s studio så känner man av hans genuina engagemang och vilja att bidra och förändra. Jag ser fram emot att fortsätta följa Tobias arbete om han blir vald på partikongressen. Jag är säker på att han blir en enorm tillgång för Socialdemokraterna och att han kommer vara en viktig del i att partiet ökar och når framgång vid de allmänna valen nästa år.

Denna nominering är ett starkt bevis för att Kommunals effektiva opinionsbildning fungerar, där alla förtroendevalda och anställda varje dag tillsammans med medlemmarna driver på och påverkar för att få ännu bättre villkor på sina arbetsplatser. Jag tror verkligen att jag talar för hela Kommunal Sydost när vi önskar Tobias stort lycka till inför partikongressen. Jag hoppas att kongressombuden följer valberedningens förslag. Då kommer det socialdemokratiska partiet få en handlingskraftig, närvarande och proffsig partisekreterare. En ledare från Kommunal som vet vad som är bäst för oss alla; nämligen att resurserna måste ökas i hela välfärden och användas på det absolut bästa och smartaste sättet.

Som ordförande i Kommunal Sydost tycker jag att denna nominering är ett gott bevis för hela Kommunals fackliga styrka, och jag har full förtröstan för att vår förbundssekreterare Malin Ragnegård, med stöd av avtalssekreterare Johan Ingelskog kommer axla uppdraget som ordförande på ett mycket bra sätt fram till vår kongress nästa år.

I Kommunal är vi starka tillsammans oavsett roll, uppdrag eller ansvar. Vi gör alla vår del av arbetet för att bygga en ännu starkare fackförening.