En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

Tid för att kraftsamla och bygga styrka!

Efter en sommar med mycket sol och värme som vanligt på Öland tycker jag att det är skönt att vara igång med vardag och rutiner igen. Det är verkligen härligt med semester, men känslan av att få starta upp hösten och äntligen få börja besöka er alla fantastiska medlemmar vid era arbetsplatser är efterlängtad.

Arbetsplatsbesöken, då jag får träffa er välfärdsarbetare är min källa till kraft, engagemang, inspiration och glädje. Det är alla dessa givande möten och samtal som gör att vi kan fortsätta bygga en ännu starkare fackförening. Det här med att bygga facklig styrka gör vi gemensamt på flera olika sätt. Som medlem i Kommunal finns det flera sätt för dig att påverka. Här kommer några tips:

 

Skriv motioner till Kommunals kongress:

Det är enklare än det låter och alla medlemmar är välkomna med förslag. Du loggar in på Mina Sidor (Mina Sidor | Kommunal) där du hittar länken du använder för att skriva en motion ( Att skriva en motion | Kommunal)  Motionerna ska vara inlämnade i det digitala systemet senast den 30 september 2021 och kommer då behandlas på kongressen i slutet av maj nästa år. På kongressen tas beslut om t.ex. motioner och inriktning av Kommunals arbete kommande kongressperiod.  Kongressen väljer även förbundsledning och förbundsstyrelse.

Jag hoppas även att ni är flera som är intresserade av chansen att bli nominerad som kongressombud för kommande kongressperiod. Kontakta din sektion och ta reda på när medlemsmötet för att nominera ombud är. Kommunal Sydosts 13 ordinarie ombud kommer att väljas på vårt representantskapsmöte i november men sektionernas nomineringar måste vara inlämnade senast den 15 oktober. Så vänta inte – har du en arbetskamrat som du skulle vilja lyfta fram – gör det nu!

 

Värva medlemmar så att vi blir ännu starkare:

Tänk också på att det är vi som redan är medlemmar som vinner på att vi blir ännu fler medlemmar och en del i vår förening. Fortsätt bygga facklig styrka just där du är – genom att erbjuda medlemskap i Kommunal. Just nu finns ett mycket bra erbjudande till alla som blir nya medlemmar 15 augusti till 15 oktober. Om man samtidigt tecknar sig för autogiro betalar man totalt 180 kr för de tre första månaderna som ny medlem. Bli medlem – just nu tre månader för endast 160 kronor | Kommunal

 

Välj arbetsplatsombud och skyddsombud

Så nu hoppas jag att du tillsammans med mig och alla andra i Kommunal vill ta krafttag redan här i augusti- skriv motioner- nominera kongressombud och värva medlemmar. För din egen skull tänk på att även organisera er på arbetsplatsen. Välj arbetsplatsombud och skyddsombud, det är du och dina arbetskamrater som vet bäst hur det funkar hos just er. Det är ni som har de smarta och enkla lösningarna när något behöver förändras på er arbetsplats.

Det är så vi bygger framtiden och det är så vi tillsammans bygger en ännu starkare fackförening.

Välkommen till en ny tid! En bättre tid, där vi tillsammans bryter nya banor och fortsätter sätta fokus på oss; de viktiga välfärdsarbetarna.