En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

Du kan vara med och påverka!

Första månaden av året har passerat, vi är redan på väg en bit in i februari och man kan märka att dagarna så sakteliga blir längre och längre.

Även till södra Öland har vintern kommit. Foto: Mahlin Bergman

Även på södra Öland har vintern nu kommit. Även om snön inte är så många millimeter lyser den upp och kylan gör att luften känns härligt frisk tycker jag. Extra bra väder att samla steg i min utmaning och det behövs verkligen för Kommunal Sydost går framåt med stora kliv. I januari har vi nått och passerat målet för inträden- vi har välkomnat 270 nya medlemmar och jag har lyckats hålla jämn takt med mina steg (ja, till och med lite över blev det för mig). Tillsammans stärker vi organisationsgraden ännu mer på de arbetsplatser som välkomnat nya medlemmar och det ska vi verkligen fortsätta med varje månad hela året för det gynnar var och en av oss att vi blir ännu fler.

För några veckor sedan stod vi inför en stundande konflikt med Almega Vårdföretagen bransch E och F, men dagen innan avblåstes konflikten då båda parter accepterade hemställan från medlarna. Vi gick i mål med både våra krav på högre löner och satsningar på yrkesutbildade utan att Almega fick igenom sina krav på villkorsförsämringar. Det är en stor facklig framgång. Nu hoppas jag att det finns lokala arbetsgivare inom dessa privata områden som kan tänka sig att ge sina anställda tex ett engångsbelopp likt det medlemmarna fick inom kommuner och regioner. Centralt har Almega sagt nej- nu är det upp till bevis för företagen på lokal och regional nivå och jag hoppas att de tar sitt ansvar och står upp för sin proffsiga personal.

Under februari är det årsmötestider i alla sektioner och jag hoppas att ni är många som kommer delta och ta er möjlighet att påverka. Som medlemmar i en förening är det upp till var och en av oss att aktivt medverka och påverka. I år genomförs alla årsmöten digitalt och via mobilt Bank-ID avlägger du din röst, läs mer här:  Delta i digitala årsmöten med Kommunal | Kommunal

En till möjlighet att påverka i Kommunal har du som medlem genom att skriva motioner till kongressen. Nästa år är det dags för kongress och fram till den 30 september  i år kan du via Mina Sidor skriva motioner. : Att skriva en motion | Kommunal Ta tillfället i akt och påverka i Kommunal! Prata ihop dig med dina arbetskamrater om vad ni vill skriva, och behöver ni stöd- kontakta er sektion.