En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

Denna veckan bär jag min Kommunal Pride t-shirt med extra stolthet

Denna vecka är det Kalmarsund Pride och nu på lördag den 5 september skulle jag gått i Prideparaden i Kalmar under Kommunals flagga som jag gjort flera år i rad. Att Kommunal är med i Pride-tåget är en självklarhet. Kommunal står för alla människors lika värde och grundtanken är att du alltid får vara den du är.

Att då manifestera genom att delta i ett Pride-tåg är en viktig ståndpunkt. Kommunal vill att alla ska ha ett arbetsliv fritt från diskriminering och begränsande normer. Alla gynnas av ett arbetsklimat där man accepteras för den man är. Olikheter kan vara en tillgång, och inte ett problem.

I Kommunals stadgar står:
Kommunal ska också verka för en samhällsutveckling på demokratisk, socialistisk och feministisk grundval, innebärande allas lika värde, social rättvisa, generell välfärdspolitik, full sysselsättning, jämställdhet mellan kvinnor och män samt internationell facklig solidaritet.

Tänk vilken förmån det är att få leva i ett land där du får säga vad du vill, tro på vad du vill och vara precis den du är. Det ska vi vara stolta över och tillsammans ska vi fortsätta hålla Pride-fanan högt. Denna vecka bär jag min Kommunal Pride t-shirt med extra stolthet.

Prideveckan i Kalmar innehåller i år en mängd digitala aktiviteter. Se här: https://www.kalmarsundpride.se/prideveckan/programmet/

Kalmar Pride 2019

Bild från Pridetåget i Kalmar 2019

Nästa år ser jag framemot att gå i Pride-tåget genom Kalmar och manifestera för alla människors rätt att älska vem man vill. Tillsammans visar vi att det inte spelar någon roll vart du kommer ifrån, vart du är på väg, vad du tror på, eller vem du älskar – tillsammans visar vi att alla är välkomna.

I Kommunal organiserar vi oss och tar hand om varandra.