En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

Vilken kraft – vilken styrka – vilken organisering!

Idag är det halvårsskifte för år 2020 och vilket halvår det har varit. Det är verkligen svårt att överblicka när det är så mycket som hänt, men några ord som jag väljer att stanna till vid är:

Pandemi. Kris. Medlemsvärvning. Uppskjuten avtalsrörelse. Skyddsstopp. Omställning. LAS-utredning. Hjältar. Applåder. Skyddsombud. Välfärdssatsningar. Krispaket

 

 

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Kommunal verkligen syns och hörs och det är endast tack vare just dig; du som är AO och/eller SO, du som är medlem i Sveriges bästa fackförening.

I den pågående pandemin är alla medlemmar i Kommunal verkligen de viktiga samhällsbärarna och detta märks runt om i Sverige. Överallt gör barnskötare, lokalvårdare, renhållningsarbetare, busschaufförer, undersköterskor, brandmän, sotare, personliga assistenter, kockar och alla andra yrkesgrupper inom Kommunal skillnad varje dag, dygnet runt, på sina arbetsplatser.

Den avgörande största skillnaden gör du genom att ställa frågan till din nya kollega och erbjuda medlemskap i Kommunal.

Och detta har vi gjort till inte mindre än 1781 nya kamrater under det första halvåret i Kommunal Sydost.

 

Vilken kraft – vilken styrka – vilken organisering!

Stort tack till er alla som ställer frågan och stort tack till dig som nu blivit medlem i Kommunal. Tillsammans kan vi nu påverka, göra skillnad och åstadkomma ännu tryggare arbetsplatser genom en högre organisationsgrad och genom att vi som medlemmar även väljer AO och SO!

För din egen skull behöver du ha ombud på din arbetsplats. Det är du och dina arbetskamrater som vet bäst hur det funkar just hos er. Det är ni som har de smarta och enkla lösningarna när något behöver förändras på er arbetsplats.

Nu kör vi vidare – fortsätt erbjuda medlemskap, fortsätt utse ombud på era arbetsplatser, det är så vi bygger framtiden och det är så vi tillsammans bygger en ännu starkare fackförening.

Snart är det full fart i avtalsrörelsen!

 

Kom ihåg att rabattkampanjen pågår till den 31 augusti. Just nu är första månaden fri, och månad 2+3 kostar 80:-/mån när du tecknar autogiro (eventuell a-kasseavgift tillkommer). Gäller nya medlemmar under kampanjperioden 27/1-31/8 2020.

Läs mer här: https://www.kommunal.se/rabatt2020

Är du timmis, vik, eller säsongare? Få koll på vad som gäller här: https://www.kommunal.se/koll