En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

Ett steg i taget

När hjulen snurrar fort är det lätt att ryckas med och ibland även tappa det man lovat…. jag har helt missat att uppdatera er på min utmaning: sedan 1 februari ska jag gå 1000 steg för varje ny medlem.

Vår förening växer sig starkare dag för dag genom att fler vill vara med och jag har faktiskt fått stega på rejält för att kunna hålla jämna steg. Jag kan lova er att ingen blir gladare än mig om jag inte lyckas – för då betyder ju det att Kommunal växer med större kliv än de steg jag tar i vår vackra natur. Jag registrerar mina steg varje dag i mobilen (det är bra med appar) och i både februari och mars lyckades jag inte hålla jämn takt med antalet inträden. I mars var jag lååångt efter. Men i april har jag faktiskt gått några steg mer än antalet inträden och i maj blev det rejält fler steg. Så just nu håller jag takten med antalet inträden.

 

Och när vi i måndags gick in i juni var jag 21 medlemmar före, men jag förväntar mig att det ändras snabbt och att jag istället får lov att stega mer än de 10000 jag har som mitt dagsmål.

Nu är vi i början av sommaren och många nya arbetskamrater har både kommit och kommer att komma till våra arbetsplatser. Glöm inte bort att ställa frågan till alla dem, de behöver också vara med i vår förening. För sin egen skull men såklart även för din och min. För det är tillsammans vi gör skillnad varje dag, dygnet runt, året om och det är så vi får till förbättringar i våra arbetsvillkor. Snart är sommaren över och det är dags att återuppta avtalsförhandlingarna. Då är det hög tid att de viktiga jobben i välfärdens alla områden värdesätts på rätt sätt!

 

Lagen om anställningsskydd- LAS

Häromdagen presenterades utredningsförslagen om ändringar i Lagen om anställningsskydd- LAS. Och där kan vi verkligen se vad som kan hända om vi inte organiserar oss och går samman- utredningsförslagen stärker arbetsgivarna rejält och försämrar för oss arbetare. Här måste vi tala om att vi ser att dessa förslag- faktiskt behöver skrotas. Lämna utredningen på återvinningen- där medlemmarna i Kommunal tar hand om den- rätt ner i pappersåtervinningen. Genom att vi är många kan vi sätta tryck i debatten och i samhället och jag vill uppmana till att sätta tryck i LAS-frågan. Skriv under uppropet: Skriv under uppropet: https://anstallningstrygghet.nu/

Dela gärna länken så fler också skriver på!