En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

Snubblande nära…

Ny månad med nya möjligheter, nu är vi inne i mars. När vi summerar februari kan jag bara konstatera att vi i Kommunal Sydost inte heeelt nått målet men är fantastiskt snubblande nära. Inträdesmålet var 262 och vi nådde 256, vi missade alltså med endast 6 inträden. Jag är oerhört stolt över ett riktigt bra resultat av alla sektioner denna månad, stort tack till er alla!

Min utmaning då?

Jag har tyvärr inte lyckats med 1000 steg för varje ny medlem. Jag borde alltså ha gått 256 000 (eller allra helst 262 000) men det fixade jag inte. Egentligen ska jag väl inte skylla på något men förklaringen är att jag varit sjuk i två omgångar under månaden. Typiskt i februari, eller hur?

Kommer jag ge upp utmaningen nu?

Nej, absolut inte! Nu tar jag nya steg mot målet att klara 1000 steg för varje ny medlem i mars. Jag har inlett denna 1 mars med 10 000 steg och kommer fortsätta promenera för fler medlemmar, starkare kollektivavtal. För att kunna hålla jämna steg med alla inträden behöver jag verkligen ta fart. Idag har Kommunal Sydost redan 67 inträden, och nu fortsätter vi framåt i hela mars.

 

Manifestation för rättvisa OB-tillägg

Närmare 200 personer dök upp vid Speakers Corner, trots den råkalla februaridagen.

Från vänster; Henrietta Serrate, Jenny Sjöström, undertecknad samt Gunilla Jacobsson.

Att gå samman och driva frågor för förbättringar är något som sker varje dag på massor av olika sätt i Kommunal Sydost. I lördags gjorde vi det tillsammans genom att manifestera på Speakers Corner i Växjö, för rättvisa OB-tillägg i region Kronoberg. Två proffsiga undersköterskor, Jenny  och Gunilla, uttalade sin förvåning mot alliansstyret och Sverigedemokraternas beslut att inte ge Kommunals yrkesgrupper denna extra satsning. Henrietta Serrate, oppositionsråd för Socialdemokraterna, uttalade starkt stöd för Kommunals kamp. Själv sammanfattade jag appellerna genom att utlova att vi kommer fortsätta driva frågan om rättvisa OB-tillägg. Vi ger inte upp, kampen fortsätter på arbetsplatser, i sektioner, på avdelningar och i hela Kommunal.

 

Tillsammans är vi starka. 

Tillsammans gör vi skillnad.

Tillsammans kan vi påverka.