En ordförandes tankar

En till Kommunalare bloggar!

Stå bredvid. Stå bakom. Gå före.

Jag har det bästa och roligaste uppdrag man kan tänka sig och jag är stolt och glad över att medlemmarna gett mig sitt förtroende att vara deras fackliga företrädare. Att vara förtroendevald - förtroende det finaste man kan få - det är inget man kan söka till, utan det bygger på att medlemmarna ställer frågan; vill du? Ett stort ansvar, men samtidigt enkelt. Kommunal Sydost är drygt 35 300 medlemmar - en stor styrka och gemensam kraft.

Jag heter Mahlin, är 51 år och avdelningsordförande i Kommunal Sydost, bosatt i världsarvet på södra Öland. Min fackliga bana började när jag valdes till arbetsplatsombud och skyddsombud av mina arbetskamrater när jag arbetade som kyrkovaktmästare, jag tror det var år 2000. Tillsammans arbetade vi för att få till olika förbättringar. Ett av de första var behov av tvättmaskin och bättre personalutrymmen. Det var då jag tog steget och tackade ja till att företräda mina arbetskamrater, något jag aldrig har ångrat. Att få möjlighet att påverka, skapa engagemang och delaktighet gör att man utvecklas inte bara i sitt uppdrag, utan även som person.

I min yrkesprofession är jag barn- och ungdomsledare i Svenska Kyrkan på södra Öland. Jag arbetar med barn och ungdomar i olika åldrar tillsammans med mina arbetskamrater i Barn- och ungdomsteamet. Jag har jobbat i Svenska Kyrkan sedan 1997 och trivs väldigt bra. Jag är tjänstledig nästan heltid från mitt jobb men gör inhopp då och då under terminerna och ett par veckor  under sommaren. När jag är ledig gillar jag att uppleva naturen, umgås med familjen, läsa deckare, resa, fotboll (ja sport över lag). Fritiden tillbringas gärna på vackra Ölands alvar – här finns alla möjligheter att vandra i orörd natur i absolut tystnad (förutom blåsten som viner runt huvudet).

Öland: solens och vindarnas ö, där hämtar jag energi och kraft”

Foto: Mahlin Bergman

Foto: Mahlin Bergman

Jag är energisk, positiv, stolt och trygg med ett stort och brinnande engagemang för att få till förbättringar. Att som ledare stå vid sidan av och tillsammans med mina fackliga kamrater, att stå bakom och vid behov gå framför är viktigt för alla fackliga ledare. Detta gör jag genom att varje vecka besöka medlemmars arbetsplatser och lära mig mer genom att möta och lyssna till alla de yrkesskickliga proffs som är medlemmar i Kommunal Sydost.

   ”Att få möjlighet att påverka, skapa engagemang och delaktighet gör att man utvecklas inte bara i sitt uppdrag, utan även som person”

När jag nu bestämde mig för att börja blogga, kommer naturligtvis frågan upp i mitt huvud; Varför ska jag? Ja, allt handlar om att jag verkligen, verkligen älskar mitt uppdrag, men det innebär också ett stort ansvar att företräda medlemmarna i Kommunal Sydost. Om det var möjligt hade jag velat träffa och prata med varendaste medlem, fast det är ju en utopi. Men kanske kan jag nå ut med mitt budskap, mina tankar och idéer till några fler via detta forum. Jag tänker i alla fall försöka!

 

Så välkommen till min blogg!