Jessica P Klemetsson: Stort tack för förtroendet! Och tänk om vi alla nästan 80000 medlemmar gjorde något samtidigt

I förra veckan hade Kommunal Stockholms län sitt årsmöte. Där fick jag det stora förtroendet att fortsätta leda vår fackföreningsavdelning i två år till. Med stor respekt, ödmjukt och en aningen stolt tackar jag för förtroendet!

Det finns så oerhört mycket att göra både fackligt och politiskt för att vi Kommunalare på riktigt ska ha bra arbetsvillkor, bra arbetsmiljö, en pension att se fram emot och ett jämlikt samhälle!

Jag vet att vi kan förbättra på våra arbetsplatser och i samhället i stort om vi bara går ihop, och gör det tillsammans! Jag vet att inte alla vill eller kan engagera sig så som jag gör eller som många andra förtroendevalda i Kommunal gör. Men nog kan alla göra något. Och tänk om vi alla nästan 80000 medlemmar gjorde något samtidigt.

Exempelvis ställde sig bakom sitt skyddsombud genom att säga ”Jag håller med” på mötet med chefen när arbetsbelastningen är för tung, eller ställde frågan till en arbetskamrat om de vill gå med i Kommunal, eller sa ifrån när en nyanställd kommit in på en lön som inte ligger i nivå med restens av de anställda, eller gemensamt ställde krav på en extra tjänstepensionsavsättning ett år!

Tänk vilken skillnad det skulle göra, för oss alla, för oss Kommunalare, som är välfärdens motor. Jag lovar, vi kommer se massor med förbättringar, inte alltid som vi tänkt från början, men förbättringar!

Jag har alltid, ända sen jag var liten, agerat gentemot beslut, åsikter eller människors val när jag tyckt att de är fel. Är så tacksam för min mamma som alltid stöttat, uppmuntrat och provocerat mig så jag har vågat fortsätta. Allt från ”nej till EU” när jag var 10 år till ”se till att målarna har skyddsutrustning” vid 33 år.

Jag är säker på att vi alla sagt ifrån någon gång. Fundera på när du gjorde det sist, och vad som kom ut av det. Jag förlorade min kampanj i EU frågan, men i frågan om skyddsutrustning blev det ändring och förbättring direkt. Fundera på vem som kan stötta dig, uppmuntra dig eller provocera dig om det behövs!

Gå ihop! Ställ krav, så kör vi! För bättre arbetsvillkor och lön och för jämlika arbetsplatser!

Jessica P Klemetsson
avdelningsordförande
Kommunal Stockholms län