Avslutande reflektion, ”Håkans vrede” – en resa i att uttrycka sin ilska och därigenom påverka.

Vad har hänt sedan sist i min och sektion Skola-service resa Håkans vrede?

Vi kämpade på med stöd av Kommunal Stockholms län, vi fick låna lokal och fick stöd med inbjudan till politiker från arbetsmarknadsnämnden i Stockholm stad.
Jag drog i trådarna och bjöd in förtroendevalda och medlemmar för att skriva frågeställningar till politikerutfrågningen den 22 maj.

Vi var ett litet men kämpande gäng med många hejarop från dem som inte hade möjlighet att delta. Vi gjorde allt på vår fritid och det var ett solidariskt och kollektivt kämpande för att synliggöra våra yrken.
Vi skrev ner frågorna och skickade till avdelningens ordförande Jessica Klemetsson som var moderator på utfrågningskvällen.
Jag vågade inte bjuda in medlemmar och förtroendevalda i större mängd då utrymmet var begränsat i lokalen.

Mycket energi och nervositet gick åt innan vi träffade politikerna, funderingar som om det kommer några? Politiker? Deltagare? Blir det totalt fiasko utan resultat?
Veckan innan kom det första ja tacket från politiker, sedan skickade jag ett påminnelsemejl vilket var tur då det visade sig att inbjudan som skickades tidigare inte kommit fram på ett tydligt sätt.
Påminnelsen resulterade i att det kom politiker från Vänstern, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Centern. Moderaterna och Liberalerna var tyvärr uppbokade på annat.

Dagen D, den 22 maj 2017, var vi ett tiotal kommunalare på plats (jag skulle gå ut på bredare front med inbjudan). Ingen från pressen var tyvärr där men hela debatten livesändes på sektion Skola-service Facebooksida och finns kvar. (länk)
Utfrågningen var bra och vi har en bra diskussion om våra yrken samt det avskyvärda uttrycket enkla jobb grr…
Jag upplevde att politikerna som är där var lyhörda och glada över att få träffa oss så de fick en inblick i våra yrken och att vi är viktiga i den svenska modellens välfärdssamhälle.

Det tråkiga är att inte fler var där men det är ändå ett steg på vägen för mig personligen och förhoppningsvis triggar utfrågningen av politikerna organisationen och medlemmarna i Kommunal att ta mera plats och synas i samhället.
Tack för den här gången ni som läst och deltagit i min vrede.

Kram
Håkan Brodén och Kommunal sektion Skola-Service