Avdelningens nya kassör har ordet

Carina Lenngren heter jag och jag är nyvald kassör i Kommunal Stockholms län. Jag är också undersköterska på intensiven på Karolinska sjukhuset i Huddinge. Jag har haft olika uppdrag för Kommunal sedan 1986 då jag valdes till arbetsplatsombud. Drygt 30 år låter som en jättelång tid men jag har förmånen att hela tiden lära mig nya saker och träffa en massa spännande människor.

På min fritid är jag aktiv i min koloniträdgårdsförening. Där jag i år blev vald till ordförande. Mina intressen är just trädgård. Odlar både grönsaker, chili och en hel massa blommor. Under sommaren så bor ”flickorna”, Kerstin, Maja, Juni, Pippi och Titti hos mig. Det är mina fem hönor som jag har i min trädgård. Både för att få ägg men framför allt för att få bidrag till min kompost där jag sedan odlar pumpor. Har inte mycket tid att ligga i hängmattan och vila. Om jag sitter still så läser jag gärna böcker.

Jag är som sagt nyvald som kassör och håller på att sätta mig in i det nya uppdraget. Min fokusering är framför allt att vi ska få flera att välja att gå med i Kommunal och att de som är med ska välja att stanna kvar i vår förening. Redan i år så måste vi i Stockholm bli bättre på att värva flera medlemmar. Vill ge en hint om att planera in att vecka 42 2017 kommer bli en värvarvecka som går över alla typer av verksamheter/branscher.

Förutom att vi ska bli fler medlemmar så hoppas jag även på att vi få fler arbetsplatsombud/skyddsombud på alla arbetsplatser så att fler ser nyttan att vara med i Kommunal.

Ser en spännande tid framför mig, jag har planer på att besöka sektionerna och träffa sektionsföreträdare för att diskutera hur det är i sektionens område. Som det ser ut nu så kommer jag börja på norra sidan av vårt län.