10 månader som ordförande för Kommunal Stockholms län

27 februari 2017, och snöblandat regn ute. Men om man bortser från vädret så är bästa sättet att beskriva sinnesstämningen som ”på gång” och "mitt i det".

lugnetMånaden startade med besök i sektion Södertälje och team Nykvarn. Arbetsplatserna som jag besökte var hemtjänsten, kostenheten på Björkestaskolan och äldreboendet Lugnet. Förbättrings- och utvecklingsarbete stod genomgående på agendan. Ett bra exempel på skickliga medlemmar med yrkesstolthet är Äldreomsorg i Nykvarns Facebooksida (gilla gärna den för inspiration, yrkesskicklighet eller bara för att få le) som skickligt beskriver vardagen för de äldre. Allt från pubkvällar till manikyr, gympa och husdjursbesök. Glädjen hos våra medlemmar är smittande. Vem skulle inte vilja bo på Lugnet när man blir gammal?Äldreomsorg Nykvarns kommun
 

 

 

Februari är månaden då samtliga Kommunal Stockholms läns sektioners årsmöten går av stapeln. Det är alltid lika roligt att få förtroendet att få leda ett årsmöte och få lotsa medlemmar genom dagordningen fram till val av sektionsstyrelser och sektionsordförande. Avlämnade av verksamhetsberättelser och få möjlighet att delta i det engagemang som finns för våra villkor på våra arbetsplatser inom sektionen är också fint att vara med om. Totalt har 19 sektioner nu genomfört sina årsmöten. Stort grattis till er som fick förtroendet att leda era sektioner igen och ett extra stort grattis till 8 sektioner som nu har ny sektionsordförande.

Botkyrka SalemNorrNordost

 

 

 

 

 

 

 

 

Planeringen för valrörelsen i kyrkan och inför 1 maj är i full gång. Traditionsenligt blir det frukost på Franzéngatan med tal för att sedan gemensamt ta oss till Humlegården där första majtåget startar. Boka detta i din almanacka redan nu. Valrörelsen för kyrkan är ett val som många inte uppmärksammar speciellt mycket. Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får alla medlemmar i Svenska kyrkan som fyllt 16 år välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren. Svenska kyrkan har cirka 20 000 anställda. Många av dessa är medlemmar i Kommunal. Cirka 5,5 miljoner av Svenska kyrkans medlemmar är röstberättigade. I kyrkovalet 2013 röstade bara 700 000 medlemmar. Jag som ordförande för Kommunal Stockholms län uppmanar dig som är röstberättigad att gå och rösta. Det spelar roll vilket parti som styr för vilken arbetsgivarepolitik som kommer föras. Ska kyrkan kräva kollektivavtal eller särskilda villkor vid upphandling av verksamhet för personalen? Ska heltid som norm gälla? Ska villkoren för säsongsanställda förbättras? Mer information och planerade aktiviteter kommer.

 
Avslutningsvis vill jag nämna att det är oerhört roligt att få samarbeta med sektionsföreträdare och medlemmar i stort som i smått. Utan kunskap om hur till exempel Upplands Väsby kommun agerar som arbetsgivare skulle jag stå mig slätt i arbetet med att påverka politiken. Nu fortsätter vi vårt gemensamma arbete!

170228

 

 

 

 

Jessica P Klemetsson

Ordförande

Kommunal Stockholms län