Kunskap kan man få på många sätt

Har jag lärt mig något nytt idag? Det är en fråga jag ofta ställer mig. Den dag jag säger att jag inte behöver lära mig något mer, hoppas jag mina kamrater säger åt mig att kliva av från mina uppdrag!

ankiblogg_dsc2971

Fackliga studier och lärande ligger mig varmt om hjärtat och kunskap kan man få på många olika sätt, och alla kan!

Det vardagliga lärandet är till exempel jätteviktigt eftersom det hjälper till att stärka och fördjupa de kunskaper man redan har. Vissa frågor engagerar oss extra och vi vill lära oss mer.

Att använda ny kunskap innan man fyller på, så att det ”sitter i kroppen” är också bra.  Vi människor är fantastiska konstruktioner och ingen är den andre lik. Tur är väl det! Men genom forskning vet vi också idag att många funktioner är lika för oss men vi gör olika eftersom vi är olika.

Vet du på vilket sätt du lär eller lär in bäst? För olika människor lär med olika sinnen. Några behöver ta på och röra, andra vill ha tyst, vissa behöver tala eller rita/skriva. Det finns många olika vägar till kunskap.

Det är roligt att ha kunskap och kunskap är makt. Hoppas du vill vara med och ha roligt.

Tillsammans är vi starka!

Anki von Essen Wallden
Vice ordförande och ansvarig för studier,
Kommunal Stockholms län

anki_portratt_dsc2969