Malin Ragnegård – Förbundssekreterare Kommunal

Här finns mina tankar och åsikter i olika frågor som rör min fackliga vardag

Om Malin Ragnegård

Jag är Förbundssekreterare i Kommunal sedan september 2020, och är en av tre i Förbundsledningen.

Tidigare under hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat inom LSS. Som personlig assistent, på gruppbostad, servicebostad och daglig verksamhet i Falu kommun.

Mitt första fackliga förtroendeuppdrag fick jag 1998 då jag blev vald till arbetsplats- och skyddsombud på min arbetsplats. Jag blev efter det skolinformatör, ungdomsansvarig och även kursledare för LO:s ungkurser.

Jag har varit fackligt aktiv länge men har haft väldigt varierande uppgifter och uppdrag under tiden, vilket har gjort att mitt engagemang bara har växt och gör så fortfarande.

Jag är otroligt tacksam och stolt över att ha haft medlemmarnas förtroende under alla dessa år. Först på min egna arbetsplats, sedan i sektionen i Falun som sektionsföreträdare och sektionsordförande och sen som avdelningsordförande i Kommunal Bergslagen.

Mitt största engagemang ligger i att se medlemmar växa och förstå sin egen kraft och viktighet. Det är stort. Att skapa engagemang och inspirera andra till att våga.

Andra hjärtefrågor är jämställdhet och jämlikhet. Att vara feminist är en självklarhet för mig som facklig aktivist.

Min övertygelse är att fackets grundtanke är det enda rätta. Att organisera sig tillsammans för att uppnå förbättringar.

Privat så är jag gift, har två söner och tre bonusbarn.

Hör gärna av er till mig med era tankar och funderingar – vi hjälper varandra att hela tiden bli bättre.