Malin Ragnegård – Förbundssekreterare Kommunal

Här finns mina tankar och åsikter i olika frågor som rör min fackliga vardag

Fem tips för välfärdens utmaningar

Vad roligt att du vill läsa min blogg! Här kommer jag att skriva om mina tankar och åsikter i olika frågor som rör min fackliga vardag. Mitt första inlägg handlar om framtidens utmaningar i välfärden och en kommande sommar fylld med möjligheter - Välkomna!

Hej och mycket välkommen till min blogg!

Idag publicerades min debattartikel i Dala-Demokraten. Den handlar om välfärdens framtida utmaningar och om en kommande sommar fylld av möjligheter – om det görs rätt prioriteringar.

Läs den gärna här: http://www.dalademokraten.se/opinion/debatt/debatt-valkommen-till-valfardsyrkena-i-sommar-du-behovs-och-gor-skillnad

Alla vet att det behövs rekryteras personal till välfärden, både här och nu men framför allt framåt. Ändå så verkar alltid behovet  och bristen på välfärdsarbetare komma som en överraskning.

Varje sommar så saknas det personal. Våra medlemmar får allt svårare att få semester och på många ställen är det vardag att schemat inte går ihop på grund av att bemanningen är för låg.

Vad görs då? Eftersom alla vet så borde det ju satsas och prioriteras rejält kan en tycka. Men icke. Debattartikeln innehåller några tips till chefer i välfärden (och då riktar de sig även till dig som ansvarig politiker).

Det finns mycket att göra och det bästa är att börja. Bestämma sig och göra, det är det enda.