Alla är värda mera än applåder!

Tillsammans med alla dina arbetskamrater är du med och bidrar till att välfärden fungerar trots alla utmaningar. Oavsett yrke så är det du och alla medlemmar i  Kommunals som i pandemins spår kämpar och bidrar till att vi alla har en fortsatt fungerande välfärd.

Många av er har under våren fått arbeta med oro över tillgång till skyddsutrustning, oro över arbetskamrater som insjuknat. Mycket har varit annorlunda under våren och hur hösten kommer att bli är det omöjligt att sia om.

Nu är sommaren här, en sommar som för många också blir annorlunda. Många vet redan nu att ni fått er semester beviljad, några går fortfarande och väntar på besked om semestern. En ledighet som behövs för den återhämtning som är nödvändig. Min förhoppning är att det löser sig för alla, att man får välbehövlig vila efter en vår som framtida generationer kommer att prata om, läsa om.

När sommar är slut är det dags för hela Kommunal att börja växla upp, medlemmar, förtroendevalda och anställda kommer att behöva lägga fokus på höstens avtalsrörelse. Tillsammans ska vi växla alla applåder till flera nya kollektivavtal.

Det kommer att vara dags att växla in alla applåder till riktigt värde. Det kommer inte att bli lätt, det kommer att krävas att vi alla, över 510 000 medlemmar stöttar varandra. Vad vi alla kan börja med redan nu, är att organisera. Alla behöver vi prata med och förklara för våra arbetskamrater att ju fler vi är ju större möjligheter till bättre villkor.

Med förhoppning om en trevlig sommar!

Håkan Nilsson, Avdelningsordförande Västerbotten

Kommunal.se/bli-medlem