Brandbloggen

En blogg om att arbeta i räddningstjänsten

”Rått men hjärtligt” – en räddningstjänst för alla?

Kampanjen "Rått men hjärtligt" – en räddningstjänst för alla? ska sätta fokus på arbetsplatskulturen med en ökad inkludering som målsättning. Tanken är att väcka känslor, skaka om värderingar och att våga erkänna och se de utmaningar räddningstjänsten har med sin arbetsplatskultur. Kampanjen lanserades i veckan av Nätverket Jämställd Räddningstjänst, NJR och Räddningstjänsten Skåne Nordväst, RSNV.

Nätverket Jämställd Räddningstjänst och Räddningstjänsten Skåne Nordväst har tillsammans tagit fram kampanjmaterial, övningar och filmer. Kommunal, Brandmännens Riksförbund, BRF och Ledarna, samt organisationen Kvinnor Inom Räddningstjänsten, KIR, har valt att ställa sig bakom filmen.

Här hittar du filmer och övningar.

Se filmen Våga se och våga ta i problemen:

 

Se filmen ”Rått men hjärtligt” – en räddningstjänst för alla: