Brandbloggen

En blogg om att arbeta i räddningstjänsten

Projekt Räddningstjänst: Andra veckan

Ny vecka och nya besök på brandstationer! Den här veckan är det Mälardalen runt som gäller.

Fortsätt läsa

Västerås

Västerås 23/10

Västerås blev veckans första stop! Återigen fick vi delta i bra diskussioner om framtida behov för svensk räddningstjänst och vad Kommunal kan bidra med.


 

Köping

Köping 23/10

Nästa stopp blev station Köping inom Västra Mälardalens Kommunalförbund, som omfattar kommunerna Köping, Arboga och Kungsör. Förbundet har varje år ca 500-600 händelser som förorsakar larm per år. Diskussionen berörde här många viktiga delar av yrket: arbetsmiljö, avtalsfrågor, pension och facklig tillhörighet.

Vilken station vann då dagens kaffetävling? Jo, det blev dött lopp mellan Västerås & Köping, båda bjöd på gott kaffe!


 

Eskilstuna

Eskilstuna 24/10

Under torsdagsförmiddagen besökte vi brandstationen i Eskilstuna och hade ett bra möte med positiva kollegor. Kommunen i Eskilstuna driver räddningstjänsten. I upptagningsområdet ingår även station Torshälla, som är en deltidsstation.

Lön, avtal och arbetstider blev dagens samtalsämnen. Feedbacken handlade om bättre synlighet, det vill säga behovet av att Kommunal syns och hörs bättre i framtiden vad gäller räddningstjänstens frågor. Brandmän och brandbefäl vittnade om ett mycket gott samarbete med sin arbetsgivare.


 

Strängnäs

Strängnäs 24/10

Räddningstjänsten Strängnäs blev eftermiddagens mål. Brandstationen är belägen vid Kilen-korset, strax utanför Strängnäs tätort. Stationen stod klar 1999, här finns även en mindre ledningscentral i händelse av kris och förhöjd beredskap.

Kommunen ingår i ett större regionalt samarbete, RädSam Mälardalen. Återigen positiva kollegor och bra diskussioner om Kommunals förmåga att jobba för brandmän och brandbefäl i framtiden.

Nästa vecka…

Turnén i Mälardalen tar nu en paus under resten av veckan. Nästa vecka besöker projektgruppen Skåne, Blekinge och Småland.