Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

God Jul och Gott Nytt År till er alla.

Jag har tre önskningar och tre julklappar som jag vill dela ut så här de sista dagarna innan jul,

Fortsätt läsa

Men först vill jag till er som läser detta skicka en stor och varm julhälsning. Med en önskan om att ni, oavsett om ni jobbar i helgerna eller inte, får fina helger framöver. Jag hoppas också att ni får så mycket vila och återhämtning som det bara går.

Nu till mina julklappar:

1. Till alla arbetsgivare ger jag mer tilltro till era kloka anställda, de som vet vad som funkar och som utvecklar er verksamhet varje dag, dygnets alla timmar.

2. Till alla politiker och beslutsfattare vill jag ge mandat och kraft att verkligen satsa på välfärden, vård, skola och omsorg. Så skapas trygga medborgare och ett tryggt samhälle.

3. Till alla er välfärdshjältar ger jag en omställningstrygghet som verkligen levererar, både under arbetslivet och efter. Uppgörelsen med SKR och Kommunal kommer att ge mer sån trygghet. Och det är ni så värda!

Mina tre önskningar är först att ni alla ska känna tillit och framtidstro, trots hotet om nya coronarestriktioner.

Min andra önskning är att vi får en vit jul, både ute och inne. Men gnistrande snö ute och julmust i glasen inne. Julen ska vara barnens högtid.

Min tredje önskan är en högst personlig sådan, där jag önskar mig kraft, mod och goda kamrater i vårt fackliga framtidsarbete.

Det är min julklappssäck för i år.

Så från mig till er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!