Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

LO-kongressens första dag – mina tankar

Idag 29/11 återupptogs LO-kongressen efter att ha varit pausad sedan ifjol. På plats i Folkets Hus i Stockholm tänker jag ge mina tankar under dessa dagar, fram till 1/12.

Fortsätt läsa

Dagen började tågstrul, genom ett spårfel i Knivsta. Det  ställde till det på nerresan till Stockholm, då vi  fick ta bussen till Knivsta och sen pendeltåget till Stockholm. Det löste sig ändå bra, vi blev lite sena till starten bara.

Under dagens möte så har det pratats om organisationsfrågor och fackliga utbildningar. Flera starka inlägg från talarstolen, om viktiga saker för oss alla som medlemmar i ett fackförbund.

Hur samlar vi oss, hur utbildar vi oss så att vi kan påverka hur vi har det både på jobbet, på fritiden och när vi ska gå i pension?

Mina känslor efter första dagen är att det finns en god stämning bland oss LO-förbund, trots allt. Debatten om de olika motionerna och styrelsens utlåtande om dem var bra, nyanserad och framåtsyftande.

Imorgon tisdag kommer mer tankar från mig, så håll utkik!