Den 21 oktober firas Måltidens dag runt om i landet. Måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober.

Firandet sker genom att offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt. Bara i Kommunal Mitts område är det tio kommuner som på olika sätt kommer att uppmärksamma dagen. Det firas genomgående genom att skapa matglädje genom att servera favoriträtter tillagade av närproducerade produkter. Men även genom att klimatmärka hur dagens rätter påverkar koldioxidutsläppet och en anbudsskola för att upphandla lokalproducerat.

Och sist men inte minst genom att lyfta och hylla alla yrkeskunniga kockar och annan kökspersonal som tillagar och bereder det som serveras varje dag i förskolor, skolor och äldreomsorg runt om i landet.