Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Bli medlem! Varför då? För att skit händer!

Förra veckan färgades mitt flöde i mina sociala medier rött av alla bilder på möten mellan glada medlemmar och förtroendevalda runt om i landet. För att vi hade en stor, bred och uppskattad värvarvecka i bästa Kommunal.

Fortsätt läsa

Det syns på alla bildbevis från alla möten mellan medlemmar och förtroendevalda att det var efterlängtat att kunna träffas igen. Träffarna skedde utomhus och allt enligt de restriktioner som fortfarande finns på plats för att förebygga smittspridningen. Det känns som att nu laddar vi om och ser ganska ljust på att kunna återgå till ett någotsånär normalt läge, med arbetsplatsbesök och fysiska möten igen.

Jag var själv med på besök med några sektioner under veckan. Jag inser hur mycket jag saknat det, att träffa medlemmar, ombud och sektionsföreträdare. Detta att få samtala om viktiga fackliga frågor och vilka lösningar som finns på dem är nåt speciellt och som jag personligen verkligen går igång på.

Och så är det med allt fackligt såklart, när jag tänker efter. Vi står oss ganska slätt, ensamma. Allt vårt fackliga arbete vilar på att vi är många, så många så att vi kan stå starka i våra krav och våra tankar om ett hållbart arbetsliv.

Det rullar just nu en kampanj där du som ny medlem får alla medlemsfördelar i Kommunal för endast 160 kr för 3 månaders medlemskap.

Den går under parollen ”Skit händer”(som i ”shit happens”). För om du inte har en ofantlig tur så är det inte alldeles otroligt att du hamnar i någon situation där du behöver råd och stöd från ditt fackförbund. Det kan gälla anställningsavtal, fel ersättning, hög arbetsbelastning eller annat där du behöver den fackliga styrka av att vara många som står enade i samma krav.

Till dig som är arbetsplatsombud vill jag säga att du kan göra en stor insats för alla oss andra genom att du stämmer av att alla på din arbetsplats är medlem. Finns det några som ännu inte blivit med, så är det ju just nu ett jättebra tillfälle, under kampanjen. Så bygger vi oss alla starka. Tycker du att det är svårt – kontakta din sektion, de kan ge dig råd och stöd.

Det är inte så mycket att fundera på, nu är det ”Kör bara kör” som gäller, vi har plats i vårt fina förbund för många, många fler.

Kör bara kör – ställ frågan till så många du kan!

Barbro Andersson

Stolt, glad och trygg avdelningsordförande i Kommunal Mitt-Mitt Kommunal