Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag Àr en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. HÀr Àr mina tankar, visioner och idéer för ett bÀttre arbetsliv och dÀrigenom ett bÀttre samhÀlle.

#arbetsplatstisdag igen?

Vad Àr det som funkar och vad ska vi ta bort?

FortsÀtt lÀsa

Arbetsplatstisdagarna kan se olika ut, fast det Àr samma syfte och mÄl med dem.

Denna vecka har jag varit i VÀstra GÀstriklands sektionen i Kommunal Mitt. Den bestÄr av medlemmar i Sandviken, Hofors och Ockelbos kommuner. TvÄ typiska brukskommuner och en mer smÄföretagande.

Denna gÄng var jag i Sandviken pÄ besök.

Lena som Àr sektionsordförande berÀttar att de bokar besök med ca tvÄ veckors framförhÄllning, och att det sköts av en person oftast. De tÀnker bÄde bransch och ort. Just nu bokas besök inom handikappomsorgen frÀmst, men det kan ocksÄ göras besök pÄ nÀrliggande arbetsplatser nÀr man ÀndÄ Àr pÄ plats, sÄ att sÀga. Man Äker tvÄ och tvÄ helst, och delar upp sig för att kunna trÀffa sÄ mÄnga som möjligt. De gör Àven besök andra dagar i veckan och försöker att alltid ha med sig intrÀdestÀnket i allt de gör,

De mÀrker ocksÄ av att fler och fler medlemmar tar upp att de frÄgat arbetskamrater om de Àr med i Kommunal. Det finns sÄ att sÀga med i fikabordspratet.

Denna tisdag innehöll mycket!  Förutom tvÄ bra besök pÄ tvÄ olika gruppbostÀder sÄ hann vi snacka ihop oss innan ocksÄ. Att planera, fördela och reflektera Àr viktigt. Och det mÀrks att arbetsförmedlingen har stÀngt sitt kontor i Sandviken, det Àr mÄnga frÄgor om a-kassan och arbetsförmedlingen frÄn medlemmar i olika ÄtgÀrder. DÀr behöver vi följa utvecklingen.

Morgonen började med att en journalist intervjuade sektionsföretrÀdare om schemalÀggning och den stora irritation som finns omkring detta. Framförallt allt det framhÄlls att du oavsett sysselsÀttningsgrad ska arbeta 19 tillfÀllen pÄ 4  veckor. Ingen hÀnsyn tas till hur kort arbetspasset blir.
Det kÀndes som en bra intervju, dÀr vi fick tid att prata Kommunals politik.

Det kan vara smÄ saker som gör stor skillnad ibland. Tex efter förra veckans besök i BollnÀs, dÀr de tagit fram en modell för att checka av hur intrÀdena gÄr. En bra och tydlig översikt, hur mÄnga som ska vÀlkomnas in under varje mÄnad för att vi ska nÄ vÄrt mÄl.

SÄ gÄr mina tankar efter en #arbetsplatstisdag i Kommunal Mitt