Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Arbetsplatstisdag i Söderhamn

En superdag på min hemsektion Söderhamn

På plats strax före 8, är det full aktivitet i min hemsektion i Söderhamn. Lokalerna ligger bra placerade mitt i centrum, och är lätta att hitta till.

Sara,Veronica,Sofie och Emma är på plats för att stämma av det sista innan vi beger oss iväg.

Vi hinner prata en stund om hur de jobbar med att planera inför dessa så viktiga dagar.

”Det sköter jag, säger Sofie. Jag stämmer av vart vi varit, vart vi har medlemmar att värva och när det passar bäst att vi kommer.

Vi ligger cirka två veckor före. Oftast mailar vi ansvarig chef för att berätta att vi vill komma, eller per telefon ibland, men det är viktigt att arbetsplatsen vet att vi kommer.”

De andra fyller på: ”nu har vi varit runt på nästan alla enheter hos kommunen och märker att det blir lättare. Men fortfarande når vi inte vikarierna, så vi behöver göra mer besök på kvällar och helger igen.”

Så är det dags, vi ska till hemtjänstens lokaler i centrala Söderhamn. Där finns 3 av hemtjänstgrupperna, Alen,Humlan och Lönnen.

Vi delar upp oss, Veronica och jag besöker Lönnens lokaler, Sara och Sofi tar Humlan.

Vi träffar på de flesta av de som jobbar idag. De flesta är medlemmar, men en vill fundera och ska återkomma.

Vi har stämmer av kontaktuppgifter till dem vi träffar och vi ger info om medlemsutbildningen som startar i mars, och flera är intresserade.

Efter en välbehövlig lunch så åker, Sofi,Veronica och jag till Nymåla förskola i Stugsund.

Vi blir mottagna med stora famnen, och vi tar oss tid att besöka alla fem avdelningar, och även köket på förskolan. Här blir det mycket prat om hur lugnare det är nu på arbetsplatsen, vilket ju är en bra känsla!

Så kan en arbetsplatstisdag se ut.

Jag slås av att alla vi möter är så

intresserade att prata fackliga frågor i stort som smått.

Arbetsmiljö, barngrupper, samverkan och påverkan engagerar de flesta.

Och där har vi ju ett jättestarkt fackligt  verktyg, att vi får och kan organisera oss, att vi har forum och utrymme att diskutera med arbetsgivaren. Och ju fler vi är, ju starkare blir jag som enskild medlem.