Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Tänk om man kunde stoppa tiden..

Tänk om livet var som en hockeymatch, där tiden stoppas om domaren ser något som är fel. Vad skulle du göra då?

Fortsätt läsa

Härom kvällen hade jag den stora äran att vara klockskötare under Söderhamn/Ljusnes hockeymatch mot Smedjebacken.
Att sköta klockan innebär att starta respektive stoppa tiden när domaren blåser på och av.
Domaren har alltså stor makt och en  gedigen regelbok att hålla sig till. När hen blåser i visselpipan så stoppas matchen.

Tänk om livet var så, som en hockeymatch? Där tiden stoppades utifrån att någon gjort fel, kommit snett eller på annat sätt brutit mot reglerna? En opartisk domare, som utan att ta parti för endera parten, hade makten att stoppa tiden? Stoppa tiden så att vi spelare kan omformera oss, rätta till det som är fel och vid vissa tillfällen få tid att tänka över vårt uppträdande i utvisningsbåset?

Tanken svindlar! Vad skulle hända om vi stoppade tiden?

För många år sen gick det en serie på tv som hette ”Twilight zone”. Där kunde tiden stannas för alla utom en, den som var huvudperson i avsnittet. Den kunde då i lugn och ro rätta till det som kändes fel, hinna med sina uppgifter och de andra blev frysta i ”zonen”.

Det vore väl fiffigt om tiden kunde stannas upp ibland, så att jag kunde få tid att reflektera, göra färdigt eller ställa till rätta.

Om jag hade den makten så skulle jag ta bort alla krig. Jag skulle förstöra alla vapen. Jag skulle göra mycket saker, för att ge alla som bor i flyktingläger tillbaka sina liv. De resurser som idag läggs på vapen och försvar ska gå till att skapa trygga människor som litar på varandra och som skapar rättvisa samhällen.

Vad skulle du göra?

Att skapa trygghet och tillit kan vi göra tillsammans. Och Vi har ett kraftfullt vapen, som faktiskt kan stoppa tiden. Då tänker jag på arbetsmiljölagen, som ger skyddsombudet rätt att stoppa arbetet om det är fara för liv och hälsa. Det är ett kraftfullt vapen som ska användas ansvarsfullt.

Varje dag runt i Sverige, utförs stora saker som gör saker lite bättre, oavsett vilket yrke och bransch som  Vi bidrar alla. För att inte tala om alla ideella insatser som görs.

Så visst kan vi göra underverk med de verktyg vi har, om vi bestämmer oss!

Hur gick det i matchen då? Jo Söderhamn/Ljusne vann med 5-4 efter förlängning och straffar.