Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Pride, stolt glad och trygg medlem i Kommunal

Många saker och händelser forsar förbi i nyhetsflödet. Visste du att vi på en dag översköljs av nyheter och intryck lika mycket som man för 100 år sen fick till sig under ett helt år?

Många saker bara passerar förbi men vissa saker sticker tydligt ut i flödet. För min del har det nu sist varit detta att i SD-M-styrda Sölvesborg bestämts att Prideflaggan tas ner. Med motivationen att den väcker känslor och att flaggpolicyn ska ses över. Vad är det för snack? Hur tänker dom? Såklart väcker den reaktioner, det ska den göra!
För mig känns det som en klar provokation och attack på vårt öppna och jämställda samhällsbygge. Där jag får fler möjligheter att tillsammans med andra utveckla mig så jag kan bidra med mina särdrag. Utan att behandlas som ett särintresse. Och det bidrar till ett mer jämställt och jämlikt samhälle.
Jämställdhet och jämlikhet ligger mig mycket varmt om hjärtat och jag vet att jag inte är ensam om detta. Tex så hade jag förmånen att föreläsa om detta på jämlikhetsforum i Gävle härom veckan. Nedan ser ni en länk där ni kan ta del av den filmade varianten av föreläsningen. Det var en skön känsla att få prata inför en ny grupp om så för mig, och andra, viktiga frågor, nämligen hur vi främjar jämställdheten i arbetslivet och livet efteråt.

Titta gärna och kommentera!
https://www.facebook.com/kommunalmitt/

Om vi på riktigt tror att jämställdhet och jämlikhet kan bli verklighet så behöver vi inte såna provokationer som den i Sölvesborg. Vi behöver istället fler #fridaysforfuture, där vi tillsammans står upp för ett mänskligare samhälle som ger framtidstro och hopp.

Det är lätt att gå igång på såna här saker, och då är det bäst och mest effektivt att vända den åt rätt håll. Rätt håll är att främja och stärka våra goda krafter och stötta varandra i det arbetet.

Så tänker jag göra, vad tänker du göra?