Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Hur blir vi fler- som tar täten- som gör skillnad?

Att locka, värva eller rekrytera nya medlemmar och förtroendevalda är en av nutidens stora utmaningar.

Fortsätt läsa

Oavsett om det gäller att bemanna kiosken eller sekretariatet under en match för ditt barn eller att bli fler medlemmar och förtroendevalda är det en av nutidens utmaningar.

Vi har inte tid säger vi. Vi kan inte frågorna säger vi också. Inte ska väl jag, inte kan väl jag.

Samtidigt har vi inte haft så mycket hjälpmedel för vårt vardagliga liv som nu. Diskmaskin, robotdammsugare, tvättmaskin och hemkörning av matkassen gör hemarbetet mindre tungt än tidigare. Bara ett knapptryck bort på en sajt så kommer allt du kan tänka dig hem till dig, eller till ett uthämtningsställe nära dig.

Vi gör våra bankärenden i allt större utsträckning via nätet, vi beställer resor på nätet och vi umgås allt mer med våra vänner via digitala plattformar.

Mitt i allt det här så finns vi i Kommunal som en god motkraft. Vi visar att en annan tid är möjlig, där det personliga mötet i omvårdnaden får ta den tid som det behövs.

Vi ser också till att möten där vi kan resonera om hur olika saker ligger till ordnas. Vi ordnar och fixar tillsammans med ABF och LO så att det blir medlemsutbildningar, för redan medlemmar och blivande medlemmar.

Medlemsutbildningar som går ut på att träffas.

Idag var jag på två av våra andra forum för att träffas. Det första var ett kort möte på ett skyddskommittemöte hos ett bussbolag. Säkerhet i form av en fungerande mobiltelefon diskuterades bla.

Det andra var på en ombudsträff i Nordanstig.

Arbetsplatsombud som träffas för att prata medlemsvärvning. Vad kan vara ett bättre ämne?

Samstämmigt var budskapet från dem att de vill bidra, de vill ha mer kunskap om samtalsmetodik och de vill att vi blir bättre på att delge aktuella saker.

Det ska vi fixa, inga problem.

Personliga möten IRL är det bästa, så nu kör vi!