Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Jämställdhet, en avgörande fråga på sätt

Jämställdhet, en viktig fråga enligt vallokalsundersökningen 2018. För många är den frågan viktigare än flykting och integrationsfrågan.

Fortsätt läsa

Jämställdheten är en viktig fråga för många. I samband med valdagen 2018, svarade många att de lade stor vikt vid den förda jämställdhetspolitiken. Det fällde avgörandet vart man lade sin röst. Det trots att inget parti hade det som en prioriterad fråga i valrörelsen. Men många ansåg att en röst på Socialdemokraterna var en röst på ökad jämställdhet.
Jämställdhet innebär att alla kan få samma förutsättningar.
Jämställdhet är inkluderande, integrerande och utvecklande.
Jämställdhet blir ju såklart då ett hot mot maktstrukturer.

Vad skulle det innebära om vi hade ett jämställt samhälle?

Det finns en diskrimineringslag som anger på vilka grunder man inte får bli diskriminerad.

Ett är att du har rätt till jämställda villkor i ditt arbetsliv. Du har rätt till bra och schyssta villkor och att få möjlighet att kunna påverka dem.

Tänk om vi alla bestämde oss, så här i uppropstider, att nu räcker det. Nu är det nog. Nu är det stopp på att utnyttja anställda genom dåliga villkor, usel löneutveckling och brist på vikarier. Nu vill vi yrkesstolthet, en arbetsmiljö i världsklass och en löneutveckling att lita på.

Då är det bästa sätter att  vi organiserar oss i facket och driver där våra frågor på ett strategiskt och framgångsrikt sätt.

Nu eller aldrig.