Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Eftervals tankar

Nu har väljarna i Europeiska Unionen lagt sina röster, och vi har ett resultat. Vi har gjort det igen, Utan Kommunal stannar Sverige!

Måndag efter valet till Europaparlamentet väcker en hel del tankar. Allt är inte färdigräknat, men hur kommer det att bli framöver i Europa?

Klart är vi i Kommunal och inom LO-familjen har gjort ett stort valarbete. Vi har samtalat och ringt till många,många medlemmar. Och jag vill tro att det gjort skillnad.

Utfallet så här långt lutar åt att det blir osäkra majoriteter även i Europaparlamentet. Nya allianser ska bildas och olika viljor ska samsas.

Det är det som är demokrati. Medborgare, medlemmar lägger sin röst på den kandidat den tror på. Kandidaten bildar majoritet med likasinnade och får därmed makten.

Jag och ni vet att vi gjorde skillnad igen, genom vårt arbete. Vi mobiliserade i vår egen fackliga valrörelse, och vi gjorde det på det bästa sättet, a la Kommunal.

Utan Kommunal stannar Sverige, så är det bara.