Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Kongresstankar!

Under vecka 21 samlas representanter från hela landet till Kommunals kongress. Det ska diskuteras, debatteras i sann demokratisk anda. Det är spännande och kul!

Så här helgen innan kongressveckan har det varit mycket läsa och reflekterande för min del. Vad har hänt under denna kongressperiod som varit och vad kommer att hända under nästkommande period?

Det är mycket som hänt, inte så konstigt med en så stor organisation som Kommunal är. Vi som finns i livets alla skeenden från vaggan till graven. Vi som skriver ca 70 kollektivavtal och organiserar drygt 200 olika yrken.

Det är många utmaningar som vi tagit oss an, och som vi nått framgång i, och en del som vi tagit omtag i.

Nu ska kommande kongress ta beslut för inriktningen framåt, för och med medlemmarna i Sveriges välfärdsförbund. Vi har stora utmaningar och många framgångar framför oss.

Demokrati är en avgörande faktor i en idéburen organisation som Kommunal. Demokratiska beslut som föregås av debatter och diskussioner. För att enas om en gemensam ståndpunkt som kan accepteras av så många som möjligt. Jag för min del tycker detta är det finaste med att vara med i en förening, att få vara med och påverka inriktning och fördelning av resurser.

För jag tror på demokratin, men är medveten om att många tvivlar på den. Att det inte spelar någon roll, det blir ändå som de andra säger.

Jag vet att jag kommer att ta mitt ansvar på kongressen för att öka och förstärka demokratin, för jag tror stenhårt på den!