Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Tankar på valborg

Idag på valborgsmässoafton som i år oxå är en tisdag besökte jag en skola i en kommun i vårt fina län, Gävleborg.

En jättefin skola, med en stor representation av olika nationaliteter.
Jag och den som var min kamrat under besöket fick inte gå runt i verksamheten, utan ett besöksrum öppnades för oss att ta emot intresserade i. Det med argumentet att vi inte fick aktivt rekrytera som det sades. Två stycken kom, eller tittade in utifrån att de gjorde arbetsuppgifter i närheten.
Det känns tråkigt tycker jag, att det inte istället togs som ett tillfälle att visa upp sin fina verksamhet. De vi träffade var stolta och glada över sitt arbete och sin arbetsplats, som vi alltså inte fick se.
Det finns mycket att jobba med på många olika fronter, både i det stora och det lilla.