Barbro Andersson – ordförande Kommunal Mitt

Jag är en glad, trygg och stolt förtroendevald i Kommunal Mitt. Här är mina tankar, visioner och idéer för ett bättre arbetsliv och därigenom ett bättre samhälle.

Samla, skola, påverka!

Samla,skola, påverka! Jag vet inte hur det är för er, men jag tycker att det stort och mäktigt att man kan lära sig nya saker och få nya insikter varje dag, fast man kommit en bit i sin ålder. Jag lär mig nya saker hela tiden, i stort som smått. Det mesta är vardagliga saker, som att det är bättre att kliva upp en kvart tidigare för att inte behöva stressa, till att det går att påverka och få igenom stora beslut om man faktiskt håller i och ut. Det har fackligt anslutna och fackligt aktiva vetat sedan länge. Att det är när vi samlar ihop oss, blir många som tycker samma sak som det händer saker. Att när vi sedan skolar oss, samlar på oss kunskap och argument, det är då vi får verktygen så att vi kan påverka. Påverka vår arbetssituation, påverka hur beslut fattas, påverka av vem besluten fattas. Jag påverkas jättemycket när jag är på arbetsplatsbesök, och får träffa medlemmar i Kommunal. Att höra deras åsikter, upplevelser och berättelser ger mig mer kraft och lust att fortsätta mitt uppdrag. Då känns det inte så tungt att faktiskt kliva upp den där kvarten tidigare trots allt!