Avtalsbloggen

Följ Kommunals blogg om avtalsrörelsen

Löner och villkor i takt med resten av arbetsmarknaden

Den här veckan återupptas förhandlingarna inom några av Kommunals avtalsområden, så som privat ambulans och personliga assistenter inom privat sektor, våra båda trafikavtal samt avtalen inom förskola och skola.

Medlemmarna inom privat ambulans och personliga assistenter inom privat sektor, vill se ökad anställningstrygghet och en löneutveckling som går i takt med resten av arbetsmarknaden. Det är inga orimliga krav, i synnerhet inte för viktiga arbeten som gör stor skillnad i många människors vardag och utförs av kvalificerad personal.

De flesta av Kommunals medlemmar älskar sina jobb, de vet att de gör en viktig insats varje dag. Samtidigt vittnar många om att både anställningsvillkor och lönenivåer gör att man ser sig om efter andra arbeten. Tillsammans med arbetsgivarorganisationen Vårdföretagarna, som representerar de privata aktörerna inom vård och omsorg, hoppas vi på att kunna bidra till en större långsiktighet i branschen och till attraktiva arbetsplatser där man vill stanna länge för att utveckla och utvecklas.

Det tror vi är bra för både anställda och patienter och brukare. Vi vill kunna ta ett steg i den riktningen i årets avtalsrörelse.

Lenitawebb