Avtalsbloggen

Följ Kommunals blogg om avtalsrörelsen

Upptakt för avtalsrörelse inom privat vård och omsorg

Avtalsrörelsen är inte på långa vägar klar för Kommunals del, idag drar vi igång årets sista avtalskonferens, våra största privata avtal med Vårdföretagarna; behandlingshem (bransch e), äldreomsorg (bransch f) och ambulans (bransch h).IMG_1961

Över 60 medlemmar har tagit sig ut till Marholmen för att stöta och blöta alla avtalsförslag som kommit in. Aktiva medlemmar har bidragit med drygt 720 förslag, och 3 116(!) medlemmar står bakom avtalsförslagen. Det är ett otroligt engagemang som vi verkligen gläds åt. Och det är viktiga frågor det handlar om.

De två kommande dagarna kommer medlemmarna som är med på den pågående konferensen att ägna sig åt att analysera sina kollegors arbetssituation i olika åldersgrupper, därefter kommer arbetssituationerna att kopplas samman med avtalsförslagen. Slutligen ska medlemmarna prioritera de frågor som de anser är viktigast att driva i avtalsförhandlingarna.

Förhandlingarna inom dessa områden inleds i augusti och kommer att pågå hela hösten. På återhörande!