Avtalsbloggen

Följ Kommunals blogg om avtalsrörelsen

Medlemmarnas engagemang bästa grunden för avtalsrörelsen

Kommunal har aldrig varit så väl förberedda inför en avtalsrörelse som denna. 50 000 medlemmar har deltagit i arbetet med att ta fram våra avtalsförslag. När vi är färdiga kommer cirka 55 avtalsdelegationer bestående av medlemmar att ha arbetat med att förhandla fram bättre villkor för sig själva och sina arbetskamrater. Det är fackets styrka när vi är som bäst. Tack alla som deltagit i detta arbete!

När vi bestämde oss för att förändra vårt förberedelsearbete inför årets avtalsrörelse var medlemmarna och det arbetsplatsnära fackliga arbetet i fokus. I den förra avtalsrörelsen fick vi in ungefär 2 500 enskilda avtalsförslag. Den här gången satte vi höga mål – vi ville få in 30 000. Många, och kanske innerst inne även jag själv, trodde kanske inte att det skulle gå. Men det gick. Utan stora kampanjer eller undersökningar, bara genom traditionellt fackligt arbetet som medlemsmöten och samtal.

För det är det ju just det som facket är, att vi pratar ihop oss och bestämmer tillsammans vilken som är den viktigaste frågan för oss att förändra just på vår arbetsplats eller i vårt kollektivavtal.

Fortsätt följa oss här på bloggen och på hemsidan för mer information om just ditt avtal.